Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 6
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Caracterização das frutas de genótipos de goiabeira-serrana cultivados em sistema de base ecológica. Infoteca-e
SOUZA, R. S. de; MARTINS, C. R.; LUCIO, P. da S.; BILHARVA, M. G.; MARCO, R. de; BARRETO, C. F.; PIESANTI, S. R.; MALGARIM, M. B..
bitstream/item/187999/1/BOLETIM-291.pdf
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) Palavras-chave: Feijoa sellowiana; Goiaba Serrana; Genótipo.
Ano: 2018 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1100989
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Centesimal and mineral composition of the fruit in Brazilian genotypes of feijoa (Acca sellowiana) Rev. Bras. Frutic.
Amarante,Cassandro Vidal Talamini do; Souza,Alexandra Goede de; Steffens,Cristiano André; Benincá,Thalita Dal Toé.
Abstract This research was carried out to evaluate centesimal [dry matter (DM), ash, and crude contents of proteins (CP), fats (CFt) and fiber (CFb)] and mineral composition (Ca, Mg, N, P, K, Fe, Zn, Cu and Mn) of peel and flesh tissues of feijoa fruit (cultivars Alcântara, Mattos, Helena and Nonante, and accession 2316). The genotypes had, in the flesh, DM of 12.10-15.40%, ash of 0.33-0.40%, CP of 0.95-1.45%, CFt of 0.56-1.72%, and CFb of 1.39-2.43%, and in the peel DM of 12.8-17.27%, ash of 0.30-1.49%, CP of 0.56-0.88%, CFt of 0.57-0.90%, and CFb of 2.54-3.98%. The contents of Ca, Mg, K, N and P in the peel were 96-116, 20-30, 1588-3635, 1096-1643 and 68-83 mg kg-1 FW, respectively, and in the flesh were 56-92, 17-29, 1358-2917, 2017-3384 and 255-374 mg...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Feijoa sellowiana; Ash; Fiber; Fat; Nutrient; Protein.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452019000600302
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Comparação de métodos de laboratório e de campo para a estimativa da área foliar em fruteiras silvestres Scientia Agricola
Mielke,M.S.; Hoffmann,A.; Endres,L.; Fachinello,J.C..
Foi realizado um trabalho com o objetivo de estudar diferentes métodos de laboratório e de campo para a estimativa da área foliar de fruteiras silvestres, pertencentes à família Myrtaceae, a saber: uvalheira (Eugenia uvalha Camb.), aracazeiro (Psidium cattleyanum Sabine), goiabeira serrana (Feijoa sellowiana Berg.) e pitangueira (Eugenia uniflora DC). Entre os métodos de laboratório, também utilizados como "padrão", bons resultados foram obtidos utilizando-se um medidor automático de área foliar, planímetro ou através do método gravimétrico (fotocópia ou papel filtro). Dentre os métodos de campo, os melhores resultados foram obtidos por regressão linear. As estimativas das áreas foliares (y) para as quatro espécies estudadas podem ser tomadas a partir das...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Análise de crescimento; Eugenia uvalha; Psidium cattleyanum; Feijoa sellowiana; Eugenia uniflora.
Ano: 1995 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90161995000100015
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeito do estiolamento parcial e do ácido indolbutírico (IBA) no enraizamento de estacas de ramos de goiabeira serrana (Feijoa sellowiana, Berg) Scientia Agricola
Figueiredo,S.L.B.; Kersten,E.; Schuch,M.W..
Com o objetivo de verificar o efeito do estiolamento parcial dos ramos e do ácido indolbutírico (IBA), no enraizamento de estacas de Feijoa sellowiana, conduziu-se este trabalho de enraizamento em três épocas de estiolamento, utilizando-se câmara de nebulização. Antes das estacas serem retiradas efetuou-se o estiolamento dos ramos de diversas plantas, com uniformidade de tamanho e idade. Foram utilizadas estacas de ramos em três intervalos de estiolamento (zero, 40 e 60 dias), tratadas com Zero; 5000; 7000; 9000 e 11000 ppm de IBA, na formulação de pó. Foi avaliado o número de estacas enraizadas, determinando-se a percentagem de enraizamento. Os resultados mostraram que estiolamento parcial foi efetivo para o enraizamento, sendo que o melhor intervalo foi...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Estiolamento; Ácido indolbutírico; Estacas; Enraizamento; Feijoa sellowiana.
Ano: 1995 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90161995000100029
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Phenolic content and antioxidant activity of fruit of Brazilian genotypes of feijoa PAB
Amarante,Cassandro Vidal Talamini do; Souza,Alexandra Goede de; Benincá,Thalita Dal Toé; Steffens,Cristiano André.
Abstract: The objective of this work was to quantify the total phenolic content (TPC) and total antioxidant activity (TAA) of fruit from Brazilian genotypes of feijoa (Acca sellowiana). Skin and flesh tissues of the fruit were evaluated for the Alcântara, Helena, Mattos, and Nonante cultivars, and for the 2316 accession. TPC and TAA were both assessed in aqueous and hydroalcoholic extracts, and TAA was assayed by the DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) and ABTS [2,2’-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid)] methods. The TPC values, for aqueous extracts of the skin and flesh tissues, were 114.9 and 88.3 mg gallic acid equivalent (GAE) per 100 g fresh weight (FW), respectively. The corresponding values for TAA determined by the DPPH method, the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Acca sellowiana; Feijoa sellowiana; DPPH and ABTS methods; Flesh and skin characterization; Functional food.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2017001201223
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Transference of microsatellite markers from Eucalyptus spp to Acca sellowiana and the successful use of this technique in genetic characterization Genet. Mol. Biol.
Santos,Karine Louise dos; Welter,Leocir José; Dantas,Adriana Cibele de Mesquita; Guerra,Miguel Pedro; Ducroquet,Jean Pierre Henri Joseph; Nodari,Rubens Onofre.
The pineapple guava (Acca sellowiana), known in portuguese as the goiabeira-serrana or "Feijoa", is a native fruit tree from southern Brazil and northern Uruguay that has commercial potential due to the quality and unique flavor of its fruits. Knowledge of genetic variability is an important tool in various steps of a breeding program, which can be facilitated by the use of molecular markers. The conservation of repeated sequences among related species permits the transferability of microsatellite markers from Eucalyptus spp. to A. sellowiana for testing. We used primers developed for Eucalyptus to characterize A. sellowiana accessions. Out of 404 primers tested, 180 amplified visible products and 38 were polymorphic. A total of 48 alleles were detected...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Feijoa sellowiana; Genetic diversity; Goiabeira-serrana; Pineapple-guava; Transferability.
Ano: 2007 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-47572007000100014
Registros recuperados: 6
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional